Hvis du går op i boligindretning, har du sikkert også brugt en masse tid og kræfter på at designe det perfekte soveværelse. Du har sikkert malet med beroligende farver på væggen. Du har formentlig også fundet en rummelig og behagelig seng, så du kan sove godt og trygt. 

Men har du også overvejet, om du har den rette dyne? I dag døjer rigtig mange mennesker med søvnmangel – og sådan burde det ikke være. Søvnmangel påvirker os nemlig negativt på flere forskellige områder. Hvis du derfor har det perfekte soveværelse, men stadig sover dårligt, bør du overveje en kugledyne. Kugledynen kan du finde på ScandinavianRest 

Søvns betydning for dit fysiske helbred 

Søvn er vigtigt, fordi det er din krops mulighed for at få restitueret. Hvis du derfor har sovet dårligt en nat, kan du sikkert allerede mærke det, når du vågner. Du vil med stor sandsynlighed have hovedpine og en tung følelse i hele kroppen. 

Hvis du døjer med søvnmangel igennem længere tid, risikerer du dog større konsekvenser. Søvnmangel er nemlig meget skadeligt for dit fysiske helbred. Det kan føre til mange forskellige sygdomme. Lige fra diabetes til hjertekarsygdomme. Derfor bør du også altid tage søvnmangel alvorligt. 

Dit psykiske helbred bliver også påvirket 

Det er ikke kun dit fysiske helbred, der lider under søvnmangel. Faktisk vil du ofte kunne mærke det på dit psykiske helbred først. Når du døjer med søvnmangel, vil det føre til, at din hjernes funktioner bliver nedsat. Det betyder derfor også, at du vil opleve besvær med: 

  • Koncentrationen 
  • Indlæringsevnen 
  • Evnen til at træffe beslutninger 

Derudover vil du også blive mere uoplagt og irritabel. Det er bestemt ikke sjovt for din hjerne at være i søvnunderskud. Den har brug for sin restitution. 

Du bliver også påvirket socialt af søvnunderskud 

Når du er i søvnunderskud, påvirker det også din evne til at begå dig socialt. Det er nemlig meget kompliceret for den menneskelige hjerne at interagere med andre. Du skal både lytte til, hvad de verbalt fortæller og deres kropssprog. Ligesådan skal du også selv tænke over, hvad du siger og signalerer. 

Hvis du er i søvnunderskud, kan din hjerne let misforstå andre. Både sprogligt og i forhold til kropssproget. Det kan derfor medføre, at du misforstår andre mennesker. Eller at du føler dig misforstået. 

En investering i en kugledyne er en investering i dig selv 

Når du investerer i en kugledyne, investerer du derfor også i dig selv. Med en optimal søvn har du nemlig bedre muligheder for at leve dit bedste liv. Det er også en investering i dit helbred på flere områder. 

Det der gør en kugledyne særlig, er dens indhold. Som navnet afslører, består den nemlig af flere små kugler. Disse kugler giver dynen en vis tyngde, hvorfor den også bliver kaldt for tyngdedyne. 

Kuglerne har desuden også en evne til at omfavne din krop. Sammen med den øget tyngde giver det dig en bedre tryghedsfølelse. Tryghedsfølelsen gør det nemmere for dig at sove.