Danmark har længe været en generation af hundeelskere. Sådan ser det i hvert fald ud, hvis man kigger over tallene for kæledyr. Det er dog måske ved at ændre sig. Det lader i hvert fald til, at stadig flere i stedet vælger at få sig en kat. Det kan der være flere grunde til. Først og fremmest kan det selvfølgelig være, at tendensen til fordel for hunde bare er et gammelt levn, der udspringer af, at man har haft brug for hunden til for eksempel jagt. I så fald kan det antages, at tallene langsomt vil korrigere sig selv.

Det kan dog også være, at danskerne bare har fået øjnene op for, at en kat også sagtens kan være et sødt kæledyr, som man kan både klø bag øret og lege med. Det er dog ikke alle, der er lige velegnede til som katteejere. Håbet er dog, at du efter end læsning her vil vide meget mere om, hvorvidt det er tilfældet for dig.

Kattegrus – Det vigtigste indkøb til din kat

Indledningsvist er det en god ide at vide, hvad det kræver rent materielt at være katteejer. Hvis du planlægger at skulle blive katteejer, kan du med fordel allerede investere i kattegrus. Kattegrus er kort fortalt et jord- eller sandlignende produkt med en stor evne til at absorbere og fjerne lugt. Når din kat altså ikke, som det ellers er naturligt, kan få lov til at grave et hul i jorden at tisse i, må du sørge for at give den kattegrus. Ellers kommer din bolig nemlig lynhurtigt til at lugte af kattepis. Der findes en hel række forskellige typer kattegrus, hvor forskellen som oftest er materialet og derfor også hvordan det føles.

kattegrus

I sidste ende er det dog katten, der bestemmer, hvad den faktisk vil bruge. Katte har dog ikke noget mod de fleste typer kattegrus, og de lærer da også at bruge kattebakken allerede som ganske små. Der er det i hvert fald nemmest, om end en voksen kat også sagtens kan lære det med en smule indsats. Kattegrus er altså det vigtigste men måske også et af de eneste køb, du behøver at gøre. Det er et godt eksempel på, hvordan det at have kat i sidste ende er simplere end livet som hundeejer, så længe du er villig til at skifte kattebakken fra tid til anden.

Ejer til en enspænder

Katte er desuden i udgangspunktet er enspændere. Det vil sige, at de bruger meget tid alene, og har du et ønske om at skulle bruge meget af din fritid på katteaktiviteter, kan du ende med at blive skuffet. Mange katteejere er dog glade for, at de ikke med det samme har et larmende dyr i hovedet efter for eksempel en lang dag på arbejde. Netop de lange dage på arbejde er endnu et eksempel på, at katte kan være at foretrække. Netop fordi den er en enspænder, kan den nemlig sagtens kapere at skulle være alene hjemme i længere tid ad gangen. Det kræver bare et kradsetræ og en omgang kattegrus. Hvis du har det fint med den simple tilværelse som katteejer, der en gang imellem er nødsaget til at skifte en kattebakke men ikke forventer særligt meget andet, er du altså den oplagte katteejer.