Bilen, som vi har kendt den indtil nu, er ved at synge på sidste vers. Alle de fede, gamle amerikanerøser, veteranbilerne, de allerførste Ford-modeller og konebilen, ryger alle sammen til skrot. Tiden med benzinos og dieselstank er ved at være ovre. Den nye æra tilhører elbilen.

Elbilen kommer til at overtage hele markedet. Tankstationer bliver udskiftet med ladestandere til elbil, og i privaten kommer der også ladestander til elbil. reel-installation.dk kan hjælpe dig med at opsætte din ladestander til elbil, hjemme hvor du bor, eller på din arbejdsplads.

Fremtidens elbil kommer til at køre på vedvarende og bæredygtig energi.

Ladestander til elbil er et must

For at alle disse elbiler skal kunne futte rundt, så bliver vi nødt til at investere i mange flere ladestandere til elbiler. Både ude i det offentlige, eventuelt der hvor de gamle tankstationer lå, men også på arbejdspladserne og hjemme i privaten.

Som situationen er lige nu, så tager det lang tid at oplade en elbil. En elbil der går tør for strøm kan altså ikke helt sammenlignes med en benzinbil, der løber tør for benzin. Benzin kan man have med i en benzindunk. I samme øjeblik bilen har fået benzin på, så kan den kører igen. Sådan er det ikke med elbiler, måske det er noget der ændrer sig, men som det er nu, tager det lang tid at oplade en elbil. Derfor er ladestander til elbil meget afgørende for succesen med elbilerne.

Tesla er bare begyndelsen

De super lækre Tesla-elbiler du indimellem ser i gadebilledet er den ypperste elbil. Den er superflot, næsten lydløs og den laver nul forurening. Den har al den komfort du kan ønske dig – og så lige lidt ekstra.

Tesla er bare startskuddet. Andre elbiler er kommet på markedet, og der er endnu flere i udviklingsfasen. Hybridbilerne har kørt længe, og de kommer nok til at køre en rum tid endnu, inden de også bliver udfaset.

Vedvarende og bæredygtig energi

Elbilerne skal have strøm. Alene det at de kører på strøm gør dem mindre forurenende. Men hvorfor stoppe der, når der er endnu mere der kan gøres. Den strøm som elbilerne skal bruge bør naturligvis også komme fra rene kilder, før ringen kan siges at være sluttet. Vedvarende og bæredygtig energi er den eneste fornuftige løsning.

Vindmøller og solceller

Her i norden kan vi ikke overleve uden strøm. Men derfor behøver vi jo ikke svine jorden til. Vi kan udvinde vedvarende og bæredygtig energi via både solceller og vindmøller. I havene omkring os er der altid blæsevejr. Vindmøller kræver blæsevejr og det har vi rigeligt af.

Solen skinner ikke nær så meget her i norden, som den gør i syden, men det betyder ikke at vi kun skal satse på vind. Solceller er i en rivende udvikling og er allerede så følsomme, at de kan opfange selv den mindste stribe sol, og omdanne den til grøn energi.