Køkkenrenovering hører ofte til blandt en af de større opgaver, og der bliver som regel brugt mange penge på både nye køkkenelementer, maling og hårde hvidevarer. En anden måde at skabe et helt nyt liv i køkkenet på er ved at skifte klinkerne ud. Klinker køkken er en relativt hurtig og billig fornyelse af køkkenet som du hurtigt selv kan lave. Der er et hav af muligheder med klinker, udover at de er praktiske giver de en hyggelig stemning, med de mange smukke farver, former og materialer er det faktisk kun din fantasi (og pengepung) der sætter grænser. 

Mulighedernes land 

Hvis du skal lave nyt køkken eller renovere det gamle, så kommer du virkelig til mulighedernes land når du tænker klinker køkken. Du kan finde utrolig mange lækre klinker køkken både på nettet og i byggecentre. Hvis du gerne vil handle hos en virksomhed med mange års erfaring hvor du får et bredt udvalg af materiale, form og farve så kan du f.eks. kigge her hos https://www.flisestudiet.dk/. Inden du vælger dine nye klinker kan det være rart med lidt inspiration og her finder du masser af billedmateriale der viser de forskellige klinker brugt på forskellige måder.  

Dit valg af fliser 

Du behøver ikke at bruge mange penge på klinker køkken for at skabe et helt nyt udtryk i rummet, du kan sagtens bare vælge et lille område, men dit materialevalg betyder meget for den stemning du skaber. Køkkenet er i dag ikke kun et rum hvor der laves mad og vaskes op, køkkenet er ofte husets hjerte, her laves der lektier med børnene, gæsterne får en kop kaffe og du starter måske din morgen hver dag i køkkenets omgivelser. Det skal derfor være et rum der er rart og stemningsfyldt at være i. Du skal kunne nyde dit køkken og føle dig glad når du opholder dig der. Dit valg af fliser afhænger derfor af flere ting. Ønsker du nogle bestemte farver, det skal både matche resten af huset, men også dine personlige præferencer. Vælger du polerede fliser får du et smukt og blankt udtryk i dit køkken, men har du små børn kan du hurtigt blive træt af at holde fedtede fingre væk, så er det måske bedre med matte fliser. Dit køkken må nemlig aldrig blive en sur pligt.  

Gør det selv 

En af grundene til at klinker er en hurtig og nem måde at modernisere dit køkken på, er fordi du nemt selv kan montere klinker køkken. Det kræver ikke den store erfaring, og du behøver heller ikke være en hærdet gør-det-selv person.  

En hurtig søgning på nettet giver dig rigtig god vejledning, både i skrevet form og gennem videoer. Det vigtigste er at du sørger for at have det rigtige materiale og det rigtige værktøj, til nogle klinker er en fuge f.eks. bedre end en anden, men det kan du helt sikkert få rådgivning om der hvor du vælger at købe dine klinker.