At indrette bolig handler om mange forskellige ting. Der skal naturligvis være styr på møbler, farver på væggene og lamper i loftet, men hvis du er vinelsker, ved du, at en bolig først er et rigtigt hjem, når du også har en god beholdning af vin. 

Der findes et væld af forskellige lækre vine, og det er rart at have en vinkælder, et vinrum eller bare en vinreol, så du altid har noget at vælge imellem, når du skal have noget godt at drikke til maden, eller når du vil hygge dig med et godt glas i solen på terrassen. 

Her er bl.a. Riesling hvidvin en vigtig del af enhver vinreol, da denne vintype er en af de helt store klassikere inden for hvidvin, og den er derfor god at have ved hånden til både en solskinsdag og en lækker middag med venner og familie. 

Hvad er Riesling hvidvin? 

Riesling hvidvin stammer fra druen af samme navn. Riesling er en meget karakteristisk drue, og den har sine rødder i Tyskland, der er verdens største producent af de gode vine. 

Også Frankrig, USA og Australien er blandt de store spillere på markedet for Riesling hvidvin, men det er Tyskland, som er kendt for at være stedet, hvor du kan købe de allerbedste Riesling hvidvine. 

En karakteristisk drue

Riesling hvidvin har en karakteristisk smag og aroma, og det er derfor en drue som selv mindre erfarne vinkendere hurtigt vil være i stand til at genkende efter en smagsprøve. 

De hele specifikke aromaerne i en Riesling hvidvin afhænger dog af, hvor gammel vinen er, og da Riesling hvidvin egner sig til at blive lagret i mange år, kan der være stor forskel på aromaen fra vin til vin. 

Fælles for de fleste Riesling hvidvine er dog, er de er frugtige og har et højt indhold af frygtsyre. En Riesling hvidvin adskiller sig fra andre vine på netop dette punkt, og det høje niveau af frugtsyre i druen skyldes, at druerne vokser i et køligt klima. 

Hvilken mad kan du drikke Riesling hvidvin til? 

Riesling hvidvin er fantastisk til mad, og netop derfor er det en god idé at have et par flasker på lager, som du kan finde frem, når du gerne vil gøre en middagsoplevelse til noget helt særligt. 

En Riesling hvidvin er meget alsidig, hvilket vil sige, at den kan bruges til mange forskellige retter, og den er af mange betragtet som en af de mest alsidige vine, når det kommer til parring med mad. 

Derfor er en Riesling hvidvin ofte altid en god løsning, hvis du ikke er helt sikker på, hvilken vin du skal vælge til maden – det gælder dog ikke for rødt kød, hvor rødvin altid er det bedste valg. 

Riesling hvidvin er god til mad især på grund af førnævnte mængde af frygtsyre. Syren renser nemlig munden, og dette er grunden til, at den kan drikkes med meget forskelligt mad. Det gælder både for skaldyr og for mere fed mad.