Når du skal foretage et valg om dine fremtidige studier, er det vigtigt, at du tænker dig grundigt om og søger de nødvendige informationer, så du kan træffe din beslutning på et så oplyst grundlag som muligt. 

Her er det vigtigt, at du så vidt muligt har blik på, hvad dit fremtidige arbejde kommer til at indebære, så du kan afstemme dine forventning med det, den virkelige verden rent faktisk indeholder. 

Det lyder simpelt, men det kan ikke desto mindre være utroligt svært, når du lige er kommer ud af eksempelvis gymnasiet og har begrænset erfaring med livet udenfor klasselokalet. Her kan det være svært at navigere i de mange muligheder, der ligger foran dine fødder, når det kommer til studievalg, og det er derfor vigtigt, at du undersøger dine forskellige muligheder for at få skabt et overblik – selvom det virker uoverskueligt. 

På samme tid er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i de hverv, du overvejer at studere til. Men også dette er svært, for hvordan ved du, hvordan det er at være læge, sygeplejerske eller jordemoder, når du aldrig har prøvet det? 

Det er svært at opnå denne form for indsigt ved at læse om et studie og et hverv på nettet, og netop derfor er udlandspraktik det oplagte valg, når du overvejer en karriere inden for det sundhedsfaglige. 

Hvad er udlandspraktik? 

I udlandspraktik vil du få mulighed for at komme indenfor i maskinrummet som eksempelvis læge, sygeplejerske eller et andet arbejde i sundhedsvæsenet i et andet land. 

Her vil du komme til at følge en professionel rundt i daglige arbejde, så du kommer helt tæt på, og så du kan se, hvad arbejdet virkeligt indebærer, mens du kan få en helt anden fornemmelse for, hvad det vil sige at være eksempelvis læge, end du kan ved at læse om det online. 

Derfor er udlandspraktik unik erfaring og værdifuld indsigt, som vil klæde dig godt på til at træffe en beslutning om dine fremtidige studier, så du mindsker risikoen for at skulle droppe ud senere hen på baggrund af en forkert beslutning. 

En lærerig og givende oplevelse 

Udlandspraktik er først og fremmest vigtigt i forhold til at give dig et virkelighedstro indblik i, hvad det vil sige at arbejde i sundhedsvæsenet. Her får du den virkelig verden ind uden filter, og der findes derfor ingen bedre research end netop dette, når du skal træffe en beslutning om studievalg, der kommer til at påvirke resten af dit liv. 

På samme tid er udlandspraktik en sjov og givende oplevelse, som vil passe godt ind i dine planer i et sabbatår. Her får du mulighed for at rejse til et andet land, hvor du vil møde nye mennesker og opleve en fremmed kultur, og du kan derfor slå to fluer med ét smæk, når du vælger udlandspraktik. 

Her vil du få rejseerfaring og selvindsigt, og du vil opleve en masse sjove og nye ting, som vil blive til gode minder i fremtiden.