Spejderlivet oplevede på mange måder sin storhedstid efter 2. verdenskrig. Nu er det dog igen ved at vælde frem med ivrige børn og unge, der gerne vil bruge tid i naturen og sammen med hinanden. Det sker faktisk i en sådan grad, at mange grupper har ventelister. Det er naturligvis i direkte modsætning til fordommen om nutidens ungdom som en samling grøntsager, der ikke duer til meget andet end at kigge ind i en skærm, men det viser bare fordommes begrænsninger. Spejderlivet såvel som udeliv i det hele taget bliver nemlig stadig mere populært, og hvis du vil være med, er det ikke svære end at åbne døren og gå udenfor.

Hvad skal I lave?

Det er dog ikke sjov særligt lang tid ad gangen. For at gøre udeliv langvarigt interessant, bør du derfor få lokket venner eller familie med ud samt finde nogle interessante aktiviteter derude. Erfaring viser, at hvis bare du har sidstnævnte, så skal resten nok følge. Men hvad skal du så lave derude? Mulighederne er mange, men grunden til at mange i øjeblikket er tiltrukket til ideen om udeliv er netop de mange traditionelle aktiviteter, man forbinder med spejderlivet såsom stjerne- og orienteringsløb, udendørs overnatning og bål.

Victorinox lommekniv

Skal det for alvor være sjovt, kræver alle disse aktiviteter, og mange andre, dog også det rigtige udstyr. Heriblandt for eksempel en god Victorinox schweizerkniv. Med en god kniv i lommen, er stort set alle muligheder nemlig åbne i udeliv. Du kan snitte brænde til bålet, dele et æble på vandreturen og fjerne en hundelort fra vandrestøvlerne. Allerhelst sker det selvfølgelig i den rækkefølge, men ideen med en lommekniv, ikke mindst en lommekniv fra Victorinox, er netop alsidigheden.

Lommekniven fra Victorinox var trods alt netop lavet til den schweiziske hær, så de kunne udføre alle de påkrævede opgaver. Det samme gør sig gældende for den moderne lommekniv fra Victorinox, som i stort omfang har beholdt det samme design. Alsidigheden og den høje kvalitet er i hvert fald stadig kendetegnende for en Victorinox lommekniv. I dag har du bare mange flere valgmuligheder, så du kan vælge en lommekniv, der passer præcis til hvordan du tænker udeliv. Det vil sige, at du kan få en kompakt lommekniv, der kan passe i enhver lomme og stort set kun indeholder et knivblad og måske en dåseåbner.

Omvendt kan du også købe lommeknive fra Victorinox, der er rige på funktioner. Der kan nemlig sagtens være både fil, kniv, pincet, dåseåbner, saks, skruetrækker og meget mere i en lille Victorinox lommekniv. Afhængigt af, hvad i foretager jer, kan du altså få brug for forskellige modeller.

Victorinox

Andet udstyr til udeliv

En Victorinox lommekniv er dog ikke det eneste stykke udstyr, der kan gøre udeliv både nemmere og sjovere. Det samme kan en GPS, der kan lede jer på vej til naturens skatte, et ildstål til bål eller bare en god rygsæk. Udeliv kan sagtens være sjovt.