I løbet af de sidste par år er det blevet meget populært at tage på cykeltur i sin ferie og overnatte i eget telt undervejs. Heldigvis byder Danmark på adskillige fede teltpladser og shelters, hvor man let og billigt kan overnatte. Netop ved at rejse rundt i telt og cykel, får man set rigtig meget af naturen og oplevet den på en helt ny og anderledes måde. Mulighederne er virkelig uendelige, og de venter bare på, at du udforsker dem i fulde drag. Her får du din guide til din næste tur i telt, og hvordan du kan få en endnu bedre oplevelse.

En lommekniv

Der findes nogle få ting, som er helt essentielle, når man er undervejs med cykel. For når man vælger at klare sig stort set på egen hånd, så kan man selvsagt ikke bare lige benytte sig af et køkken eller bestille roomservice op på hotelværelset. Man skal derimod lave sin egen mad og kunne finde ud af at sætte sit telt op helt alene. Måske det kan føles en smule skræmmende i første omgang, men det behøver det faktisk slet ikke at være, når man først er kommet igang. En meget vigtig genstand, som man med fordel kan have med på sin tur er en lommekniv. En lommekniv fra for eksempel mærket Victorinox har mange forskellige funktioner. Victorinox tilbyder lommeknive, der både indeholder en kniv, en neglefil, saks, pincet og nøglering. Med disse elementer vil du helt sikkert ikke være helt på spanden, og du vil altid have det vigtigste ved hånden. Samtidig fylder en lommekniv fra Victorinox ikke meget i din taske, og på den måde sparer du rigtig meget plads. Og det er en rigtig smart ting, når man rejser på cykel med et telt, der godt kan veje en del.

victorinox

Sovepose, telt og komfort

Under en telt rejse er det selvfølgelig også vigtigt, at man har netop det rigtige telt med. Det kan med fordel være et lille enmandstelt, som ikke vejer særlig meget og samtidig er let at stille op. Derudover kan det være en rigtig god idé at investere i en lækker sovepose, som kan klare netop de temperaturer, man forventer at møde. Man skal nemlig hverken have det for varmt eller for koldt på en cykeltur. Nutildags kan man få nogle fantastiske soveposer, der ikke fylder særlig meget, og som heller ikke behøver at koste alverden. Sidst men ikke mindst er det vigtigt med et godt liggeunderlag. Liggeunderlaget kan gøre hele forskellen for ens nattesøvn, og lige netop her er det meget vigtigt, at man ikke bare går med den billige løsning. Det rigtige liggeunderlag skal være komfortabelt og kvalitetsrigt, og det skal sikre, at man får en god nattesøvn og er klar til den kommende dag på cyklen. Ellers vil man meget hurtigt på død i ens rejse og føle sig radbrækket. Man skal huske på, at en rejse med cykel og telt skal gennemføres for oplevelsens skyld, og man behøver ikke at gå på kompromis med ens søvn. Man kan sagtens have en god nattesøvn, selvom man sover i telt. Og med den rette lommekniv fra for eksempel Victorinox i lommen, vil det hele nok synes en smule lettere.