Hvis du skal til at indrette børneværelse, er en stor del af indretningen uden tvivl legetøj. Børn i Danmark har typisk deres værelser fyldt med en masse forskelligt legetøj. Her kan Fidget toys dk være en god idé.

Fidget toys dk giver dit barn mulighed for at opnå det helt rigtige niveau af stimulering. På den måde vil barnet blive mere og afslappet og eventuelt også koncentreret. Derfor er Fidget toys en god idé på alle børneværelser. Det giver ganske enkelt barnet en mulighed for at komme ned i gear, når det er ved at blive overstimuleret.

Hvad er fidget toys dk?

Fidget toys dk er et bredt koncept. Egentlig har konceptet eksisteret, siden mennesket fandt på at samle en kastanje op og så nulre den i hånden. Fidget toys er nemlig ting, vi som mennesker kan nulre med, fordi det føles rart.

Derfor skal dit barn – optimalt set – heller ikke tænke over, at han eller hun har et fidget toy i hånden. Fidget toys job er at beskæftige hænderne, så dit barn bedre kan slappe af eller koncentrere dig.

Vælg blandt flere forskellige varianter

Fidget toys kommer også i flere forskellige varianter. Derfor har dit barn også mulighed for at prøve flere forskellige slags. Det er nemlig forskelligt fra barn til barn, hvilken slags der virker bedst. Hvis dit barn derfor allerede har prøvet en form for fidget toy, og det ikke var nogen succes, behøves I altså ikke stoppe jagten der. Der findes nemlig mange flere varianter, som dit barn kan afprøve.

Fidget toys hjælper med at stimulere barnets trang til bevægelse

Mennesket er skabt til at bevæge sig. Faktisk trives mennesket bedst, når det bevæger sig. Men nogle gange opstår der nogle situationer, hvor det er nødvendigt at sidde stille. Det kan blandt andet være undervisning i skolen, eller det være ved højtlæsning derhjemme.

Hvis et barn skal sidde stille, men han eller hun har en stor trang til at bevæge sig, kan det føles som et kløende myggestik. Når du så giver dit barn et fidget toy, giver du også barnet en mulighed for at stimulere sin bevægelsestrang. Derfor er legetøj en fantastisk opfindelse.

Der er bred enighed om, at legetøjet hjælper med at stimulere barnets taktilsans og muskelledsans. Det er nogle af menneskets primære sanser. Når disse bliver stimuleret, vil barnet opleve en større ro samt føle sig mere tryg. Det gør det nemmere for dit barn at forholde sig i ro.

Ikke kun til børn med diagnoser

Oprindeligt blev legetøjet udviklet til mennesker, der havde forskellige diagnoser. Diagnoserne forhindrede menneskerne i at forholde sig i ro, og her kunne legetøjet hjælpe.

I Danmark kom der også en stor stigning i salg af denne slags redskaber, da folkeskolen skulle være mere inkluderende. Her opstod der et behov for at kunne hjælpe de urolige børn med at holde sig i ro.

Legetøjet er dog ikke kun til børn med diagnoser. Det er til alle børn, der gerne vil have hjælp med at opnå det rigtige stimuleringsniveau. Derfor kan du med fordel også placere fidget toys på dit barns værelse, når det skal indrettes.