Uenigheder og konflikter er en helt naturlig del af et parforhold. Måske er I uenige om, hvordan stuen skal indrettes, hvor ofte der skal gøres rent eller noget helt tredje. Det kan være ganske fint og endda et sundhedstegn at have den slags uenigheder. Et parforhold handler trods alt om at finde kompromiser mellem to ligebyrdige partnere.

Bør I prøve parterapi?

I nogle tilfælde kan de små, daglige konflikter dog være tegn på en dybereliggende udfordring for jeres parforhold. Hvis du synes, at I skændes lidt for hyppigt, eller at du oplever at blive vred på din partner uden grund, kan det derfor være en god ide at opsøge en parterapeut. Selvom mange endnu er af det indtryk, er det vigtigt at understrege, at en parterapeut på ingen måde kun er for par, der er ved at falde fra hinanden. 

Parterapi kan nemlig også sagtens være for sunde par, der bare ønsker at forbedre deres kommunikation eller vil undgå at ende i sådan en situation. Selvom du synes, det kan virke fjollet, er der altså mange gode grunde til at kontakte en parterapeut. Det værste der kan ske er, at du får mere kvalitetstid med din partner, og at I ender med at forstå hinanden bedre.

Gør det nemt med en lokal parterapeut København

Hvis du alligevel synes, at der er svært at tage skridtet mod parterapi, kan det hjælpe at dele det op i små skridt. Det første skridt bør være at snakke om ideen med din partner. Hvis de er en god partner, er de selvfølgelig forstående over for dit ønske. Er de ikke, er der så meget desto mere grund til at gå i parterapi. 

Dernæst bør du finde en parterapeut, der passer til dig og din partner. Det kan handle om deres køn eller fremgangsmåde, men i en moderne hverdag kan geografi være mindst lige så vigtigt. Bor I for eksempel i København, vil I hurtigt opleve, at parterapi København er langt nemmere at passe ind i hverdagen, end hvis I skulle køre længere. Gør det derfor gerne så nemt som muligt med parterapi København. Heldigvis er der på ingen måde mangel på parterapi København, så I vil helt sikkert kunne finde en dygtig parterapeut København, der passer til jer. Tag for eksempel et kig på https://thepraxis.dk/parterapi-koebenhavn/.

Det er blandt andet tilfældet, fordi der er masser af forskellige typer af parterapi København. I kan selvfølgelig finde masser af variationer på den klassiske samtaleterapi. Vil I omvendt gerne kunne spejle jer i andre par eller nyde godt af de billigere satser ved gruppeterapi, kan I helt sikkert også finde en parterapeut København, der tilbyder gruppeterapi.

Arbejd med dig selv

Når først I har fundet jeres parterapeut København, er det imidlertid vigtigt at huske, at byrden ikke kun påfalder dem. Hvis ikke I også arbejder med jer selv og jeres kommunikation, er parterapi, uafhængigt af typen, en spildt investering. Hvis I derimod engagerer jer, kan I lære at elske hinanden ikke kun på trods af, men på grund af jeres daglige konflikter og særheder.