Plankeborde er blevet utroligt populære i dag, hvilket er forståeligt når man ser de flotte forskellige udgave af det praktiske gamle træmøbel. Det rå træ er et charmerende valg til overflade til borde, og møbler i det hele taget. Hvis du også er en af dem som leder efter et godt klassisk plankebord, så kan du finde det flere steder. Blandt andet steder som Træfolk, https://traefolk.dk/kategori/plankebord/. Her kan du være sikker på at det bliver et bord hvor hele møblet er i god kvalitet. Fra træpladen til benene, bliver der ikke gået på kompromis med materiale og snedkerarbejde. 

Lav dit helt eget træbord

 Det der kan adskille træfolk med andre steder hvor du kan købe plankeborde, er at du selv kan være med til at sammensætte det. På den måde kan du vælge at få lavet plankebordet så det passer perfekt til dit hjem. Det er en nem proces, hvor du blot skal tage stilling til tre ting. Først ville du skulle vælge hvilke ben at bordet skal have. det gør du ved at vælge imellem fire forskellige modeller. Når disse er valgt, kan du vælge olie og træ til bordpladen, og til sidst også målene for hvor stort bordet skal være. Bordene kan lavet helt ned til et bord til fire personer, eller helt op til et bord med ti pladser. En anden mulighed som tilvalg, er det der hedder en ‘butterfly’. Det er hvad man kalder en måde man bruger til at holde træet sammen på, hvor man bruger træ der er formet som en sommerfugl. På denne måde kan træet holdes sammen, men det kan stadig give sig, uden at det risikerer at sprække.

Der er flere forskellige typer af plankeborde som du kan se nærmere på, på Træfolks egen side. Alle med en nordisk og skandinavisk stil, med det naturlige træ som bordplade. Denne plade bliver lavet i træ som egetræ, valnøddetræ og endda også i Ask. Træet bliver behandlet af danske snedkere, der også sørger for at træet og bordene er af brede planker og en tykkelse, som beholder de naturlige åre og udseende af træet. Med denne metode, er der heller ikke et eneste bord der er det samme. Der er ingen af bordene der er helt ens.

Vejledning og hjælp til dit nye bord

Hos Træfolk får du også en god vejledning til vedligeholdelse af bordet, og hvordan dette kan gøres rent på den bedste måde. For eksempel må du helst ikke bruge kemikalier som sulfo på bordet. Det er fordi træet helst skal have optaget nok olie, til at det ikke opsuger fedtstoffer og lignende. Hos Træfolk er der endda en olie specielt lavet til deres borde som du kan bruge, så det altid kan være den samme slags olie som der bliver brugt til bordet. Der er meget mere information og vejledning, samt plejesæt, hos Træfolk, som du også får med når du køber et bord hos dem.