Den mørke og kolde vintertid er omme. Det er blevet forår og snart står vores sommer foran os. Vi begynder at komme mere udenfor og have aktiviteter sammen igen. Men ligesom alle mulighederne står for døren, så står man pludselig og mangler en form for overblik. Hvad skal der egentligt ske i sommeren 2022? Nogle gange er der nogle klassiske traditioner såsom familie fødselsdag, Sankt Hans aften og lignende, hvor man bliver bragt sammen. Andre gange er der de årlige ferieplaner sydpå. Spørgsmålet er måske netop, hvordan man gør denne sommer god hele sæsonen igennem?

De rolige haveaktiviteter

Noget af det vigtigste for at få skaffet sig en god sæson, vil være at gøre hjemmet til et godt sted for husstanden. Det har en bred betydning som går fra at man både kan sidde og slappe af såvel som at man kan være aktiv. Her handler det om at have havemøblerne ude med nogle gode hynder og en parasol. I hjørnet kan man imens placere et fodboldmål til haven. Det kan både aktivere børn og unge, såvel som hvis man selv har en smule energi til at sparke bold.

Fodboldmålet kan ligeledes bruges til andre spil. Har man et par hockeystave og en hockeykugle eller en lille håndbold, så er der andre muligheder for aktivering gennem et simpelt fodboldmål. Af andre ting kan man overveje ketcher til badminton eller stangtennissæt. Det vil være simple aktiviteter, som kan foregå på et snævert areal således at der er plads til de forskellige behov.

Til afslapningen er det mere stillestående møbler, som man kan overveje. Ønsker man at sidde med en god drink og en bog, så kan man overveje om man skal have et lille bord i en hyggekrog. 

Ud af huset og oplev verdenen

Når det drejer sig om de større begivenheder, så er det også godt at tænke på alle der er involveret i dem. Dette handler både om når man inviterer familien til kom-sammen, når man skal ud på større rejser eller hvis man skal på besøg hos nogen.

Hvis man vælger at sommeren skal have en uge på et hotel eller i et lejet sommerhus, så åbner det mange døre for hvad man kan lave. Man kan bruge døgntimerne på at tage til indre by. Når solen står højest og det er begyndt at blive for varmt, tager man mod stranden eller poolen. Der er tid til at lave mad sammen eller gå på restaurant sammen. 

Står man i den situation hvor dele af selskabet atter har brug for at brænde energi af, mens andre vil slappe af, så er der frie muligheder for det. På stranden kan man spille lidt volleyball, badminton og lignende, mens andre har lagt sig i sandet. Nogle kan sågar have sat sig til at bygge sandslot eller tage feriebilleder. 

Ved at inkludere alle og tage højde for alles behov, så får alle en god sommeroplevelse ud af det. Ingen skænderier. Ingen dårlig stemning. Det er bare hygge og glæde.